Kripto para - sanal para - bitcoin - alt coin

Kripto Para Nedir – Nasıl Üretilir ve Kripto Para Madenciliği

Kripto Para Geleneksel Para Birimi Değil Bambaşka Bir Dünya

Kripto para özelikle son 10 yıl içerisinde insan hayatına şimşek hızıyla giriş yaptı. Günümüzde de sıklıkla farklı alanlarda kullanılıyor ve tercih ediliyor. Bunlardan en çok tercih edileni olan Bitcoin ise artık herkesin dilinde. Peki ne anlama geliyor bu kripto paralar?

 

Kripto Para Nedir - Nasıl Üretilir ve Kripto Para Madenciliği

Kripto paralar nedir – sanal para nedir

 

Kripto paralar aslında Blockchain adı verilen teknolojiyle meydana getirilmiş olan dijital paralardan oluşuyor. Yani geleneksel paralar gibi ortada gözle görülen bir unsur bulunmuyor ve dijital ortamda şifrelenmiş, takas işlemlerinde kullanılabilen para birimleri ortaya çıkıyor. Kripto paralar herhangi bir otoriteye veya hükümete bağlı olmadıkları için kimsenin kontrolüne geçemiyor. Bu sebeple de geleneksel paralardan farklı olarak güvenilir bir sistem yaratılmaya çalışılıyor.

Ayrıca Bakınız :       Yarının Dünyası Kripto Para Nedir

 

Kripto Para Nasıl Üretiliyor

Kripto paraların üretiminde birçok unsur devreye giriyor. Burada çok farklı sanal para çeşidi olduğu için tek bir cevap vermek mümkün olmuyor ancak kripto para üreticiliği aynı zamanda madencilik olarak adlandırılıyor ve bu anlamda üretim gerçekleşiyor. Sanal para üretiminde temel olarak 3 farklı yöntem bulunuyor.Bunlar:

  • Proof Of Work: Bu yöntem elektronik cihazların madenciler tarafından algoritmalarının çözülmesiyle gerçekleştiriliyor. Madenciler, kripto paraların üreticiliği yapan kişilere deniyor ve aslında üreticiliği cihazlar yardımıyla algoritma çözümlemesi yaparak gerçekleştiriyor. Yani algoritma çözen kişi bir blok ödülü kazanıyor ve sistem bu şekilde ilerliyor.
  • Proof Of Stake: Bu sistem temel olarak oran-orantı üzerinden yürüyor ve yeni kripto paraların üretimini sistem kendisi gerçekleştiriyor. Temel olarak belirli bir sanal para miktarına sahip olan insanlar, bu paralarıyla orantılı olarak sistem yeni bir para ortaya çıkardığı zaman coin Bu da başka bir sanal paraların üretim yolu olarak ortaya çıkmış oluyor.
  • Geliştiricilerin Üretimi: Bu yöntemde de geliştiriciler hem para üretimini hem de yeni parayı belirliyor. Aşamaları ilk iki sisteme nazaran daha kolay ve daha anlaşılabilir ilerliyor ve geliştiriciler yeni üretilecek parayı meydana getirmiş oluyor.

    Kripto Para Nedir - Nasıl Üretilir ve Kripto Para Madenciliği

    bitcoin – ether – ethereum – altcoin

Ayrıca Bakınız:    2021 ‘de Karlı Olabilecek Kripto Para Madencilikleri

Kripto Para Madencilik Yapmak – Türkiye ve Dünyada Madencilik

Kripto paranın üreticiliği olan madenciliği yapmak için temel olarak algoritmaları çözmek gerekiyor. Algoritma çözme yoluyla ilerleyen sistemde de aslında kripto paralar meydana getiriliyor. Sistemde her aşamada olduğu gibi üreticilik aşaması da kullanıcı temelli oluşturuluyor. Böylelikle sistem kendi içerisinde ilerlemiş oluyor.

 

Kripto Para Nedir - Nasıl Üretilir ve Kripto Para Madenciliği

bitcoin – ether – ethereum – altcoin

 

Dünyada da madencilik yapan birçok farklı kullanıcı bulunuyor. Aslında bunu yapmak için temel olarak internet erişimi olan ve yüksek işlemci gücüne sahip bir cihaz yeterli. Elbette algoritmaları çözerek ilerleyebilmek gerekse de madenciliğin ilk adımını bu oluşturuyor. Türkiye’de madencilik veya kripto paralar düzenlemesiyle ilgili herhangi bir yasal düzenleme henüz bulunmuyor. Bu sebeple de madencilik yapmak illegal bir kapsama girmiyor. Kripto paraların üreticiliği yapmak isteyen ve algoritma çözüm yeteneğine sahip olan pek çok farklı kişi bu hizmeti üstlenebiliyor.

İlgili Başlıkla Benzer Bir Diğer Yazımız: Kripto Para Nedir Detaylı İnceleyelim

Tekno Yazar

teknoyazar.com sitesi içerisinde güncel hayata dair bir çok konu hakkında bilgi edinebileceğiniz geniş kapsamlı teknoloji sitesi. Sitemizdeki tüm içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Oluşabilecek problemlerden teknoyazar.com sitesi sorumlu tutulamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir